Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Doneer aan Bonaparte

Doneer aan Bonaparte Archief Bonaparte
Donderdag 15 juni rond 13.00 uur heeft een brand Café Bonaparte volledig verwoest. De verwachting is dat het gay- en dragcafé maanden dicht zal zijn voor het herstel. Vaste klant en goede vriend Anton de Bruin is meteen een crowdfunding gestart, zodat deze voor velen belangrijke plek zo snel mogelijk weer open kan. 

Eigenaar Richard Opsteegh is zelf gelukkig ongedeerd, maar van zijn café is niets meer over. Het nieuws van de brand is voor veel vaste bezoekers hard binnengekomen. In Bonaparte was iedereen altijd welkom en kon iedereen veilig zichzelf zijn. Eigenaar Richard heeft het café ruim 5 jaar geleden overgenomen en hij heeft al die jaren keihard gewerkt. Des te treuriger is het dat er kortsluiting is ontstaan in het afzuigsysteem en dat de zaak vlam vatte.

Tijdens de Pride March was het café nog een belangrijk onderdeel van de route, omdat het café voor veel lhbti+-personen een zeer belangrijke plek is. Dit is ook te zien aan de hoeveelheid geld die er inmiddels is binnengekomen via crowdfunding: al bijna 7.500 euro. Uiteraard is er meer geld nodig. Heb je nog niet gedoneerd en wil je ook Richard en zijn team steunen, dan kun je dat nu meteen doen via deze link.
Rate this item
(0 votes)
Chantal van der Putten

Chantal van der Putten (1984) woont en werkt in Rotterdam Centrum. Ze is onderwijsmanager van de technische opleidingen bij de Rotterdam Academy. Dit is een onderdeel van Hogeschool Rotterdam. Chantal is afgestudeerd als onderwijskundige en neerlandica. Daarnaast is ze voorzitter van Student Pride NL. Deze stichting zet zich in voor een veilig klimaat op hogescholen, universiteiten en stageplaatsen ten aanzien van seksuele en genderdiversiteit, zodat alle studenten zich vrij kunnen voelen en zichzelf en de ander accepteren. Volg Chantal via Insta