Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Queerfilms op Camera Japan

camera japan camera japan camera japan

Filmfestival Camera Japan bestaat dit jaar 15 jaar! Dit filmfestival dat alles biedt wat de Japanse filmindustrie zo bijzonder maakt, vindt altiijd plaats in het laatste weekend van september, tijdens Rotterdam Pride. Deze keer is vrijdag 25 september 'Queer Day'. Er worden twee bijzondere films met een LHBT+-thema vertoond: 'Happy-Go-Lucky Days' en 'his'.

Camera Japan is een vierdaags (film)festival met een breed randprogramma, zoals de Japanse markt bij LantarenVenster, muziek en performance die daarnaast ook bij WORM zijn te zien. Elk jaar lukt het de  programmamakers (Alex Oost, Dirk Zschunke en Kishibe Yasuo) om een bomvol vierdaags filmfestival neer te zetten met alleen films afkomstig uit Japan. Als bezoeker ervaar je door het randprogramma en de tijdschema's echt een IFFR Festivalgevoel.

Japan staat niet bepaald bekend als een land dat voorop loopt op het gebied van LHBT+-rechten. Daarom is het bijzonder dat het de organisatie van Camera Japan is gelukt om rond deze uiteenlopende films een queerdag te organiseren. Combineer de films 'Happy-Go-Lucky Days' en 'his' met een andere film of een van de andere events en maak er een waar festivaldagje van.

 

Happy-Go-Lucky Days    17:30 uur     meer info 
his    19:30 uur     meer info

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 23 september 2020 13:40