Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Highlights voor het Filmfestival Rotterdam

Vandaag begint alweer het 49e Internationaal Film Festival Rotterdam, het IFFR. Een eerste willekeurige selectie van films vind je hieronder. Op de website van het IFFR vind je het uitgebreide programma en kun je meteen de kaarten kopen. En een aantal films en events vind je ook apart op gayrotterdam.nl. .

Er is dit jaar een opvallend groot aanbod van Queer gerelateerde films, reden genoeg dus voor Gayrotterdam er volop aandacht aan te geven. Dit jaar kun je op bijna alle dagen 3 tot 5 Queer films achter elkaar gaan zien en er je eigen Queer filmfestival van maken! Daarbij is voor iedereen en bijna elke oriëntatie wel iets te ontdekken. Daarvoor hebben we De Filmwijzer voor een Roze Filmfestival gemaakt waarmee je elke dag je eigen programma kunt samenstellen.

Hierbij onze eerste highlights voor het IFFR: 

 

Zombi Child

Combinatie van een chique meisjesschool in Parijs en een onfrisse geschiedenis in Haïti. Op een Parijse kostschool staat het traumatische verleden van de Haïtiaanse tiener Mélissa in in schril contrast met de kopzorgen van de geprivilegieerde meisjes die zeggen te sterven vanwege liefdesverdriet. Tegelijkertijd wordt deze tegenstelling mooi en spannend gefilmd door de regisseur Bertrand Bonello, die regelmatig genomineerd is voor grote prijzen en deze ook gewonnen heeft. Draait vanaf 28 januari. Meer info.

 

 Liberté 

Not for type fainted hearted! Bepoerderde Libertijen die het Frankrijk van Lodewijk de 16e verruilen voor Duitse bossen. En daar gebeurt van alles in de nacht ... "Liberté is niet op zoek naar bevrediging – en zeker niet naar plezier – maar de inzet van de kijker wordt beloond met een glimp van de ware, naakte betekenis van vrijheid." Genomineerd voor de ‘Queer Palm’ op het festival van Cannes. De vorige film van de regisseur, Albert Serra, op het IFFR was ‘Le Mort de Louis XIV’ waarin de zonnekoning twee uur lang meesterlijk stierf. Draait vanaf 23 januari. Meer info.

 

A Perfectly Normal Family

Deze film doet mee in de ‘Big Screen Competitie’ en is bij winst in heel Nederland te zien. Het thema maakt dat wij het deze film absoluut gunnen. Hoe gaan Emma (11) en haar vader Thomas verder als deze transgender blijkt te zijn en wil transformeren naar Agnete? Voor haar debuutfilm putte speelfilmregisseur Malou Reymann uit eigen ervaring. Zij groeide zelf op met een vader die transvrouw werd. Ze weet feilloos hoe kinderen zo’n complexe verandering kunnen ervaren. Het schijnbaar veilige gezinsleven komt op losse schroeven te staan. Vanaf 27 januari. Meer info.

 

Ema

Als adoptiekind Polo na meerdere akkefietjes wordt overgeplaatst naar een ander gastgezin, staat de relatie tussen powerkoppel Gastón en Ema zwaar onder druk. Ook het moderne danscollectief waarvan ze een belangrijk onderdeel zijn — hij als choreograaf, zij als hoofddanseres — dreigt als gevolg hiervan uit elkaar te vallen. De platinablonde Ema laat het er niet bij zitten...

Op basis van de trailer (veel muziek en dans, een interessant verhaal en goed acteerwerk) én het feit dat regisseur Pablo Larraín eerder de prachtige films ‘No’ , 'Neruda' en 'Jackie' maakte, denken wij dat dit een van de top-films van dit jaar wordt. Vanaf 24 jan. Meer info.

 

El Cazador

De titel van deze film ‘De Jager’ geeft al een beetje aan wat we kunnen verwachten. Onder andere ontmoeten we een tienerjongen die, op zoek naar zijn seksuele identiteit, verstrikt raakt. "In El cazador toont de Argentijnse regisseur Marco Berger het seksuele ontwaken, de onzekerheid en de lust van de mooie, vijftienjarige Ezéquiel. Als zijn ouders een maand in Europa zijn en hij het huis voor zichzelf heeft, neemt Ezéquiel het ervan. Hij neemt klasgenoten mee naar huis, om er keer op keer achter te komen dat ze niet op jongens vallen. Maar op een dag is het wel raak...". Het IFFR noemt El Cazador een compact ‘drama, met een subtiel sound design, dat het beladen onderwerp opvallend ingetogen vastlegt’. Deze regisseur maakte eerder het subtiele ‘Plan B’ over een ongemakkelijke driehoeksverhouding. Vanaf 23 januari. Meer info.


Nog meer te genieten!

Dit is nog maar een klein deel van het Queer filmaanbod tijdens dit 49e IFFR. Ook deze films zouden we in de gaten houden. Op een aantal komen we nog terug in een apart artikel.

Bacurau Meer info. Vanaf 23 januari
Beanpole Meer info. Vanaf 25 januari
Deux Meer info. Vanaf 25 januari
Drag Kids Meer info. Alleen 25 januari
Fanny Lye Deliver’d Meer info. Vanaf 28 januari
Judy versus Capitalism Meer info. Vanaf 24 januari
Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story Meer info. Alleen 30 januari
Los Fantasmas Meer info. Vanaf 24 januari
Matthias et Maxime Meer info. Vanaf 23 januari
Moffie Meer info. Vanaf 25 januari
Sacred Beings (verzamelprogramma) Meer info.  25 en 29 januari
Swinguerra (Verzamelprogramma Making Waves) Meer info.  26 en 27 januari
The Long Road Meer info.  23 en 26 januari
Tlamess Meer info.  Vanaf 29 januari
The Lighthouse Meer info. Vanaf 23 januari

 

We wensen je veel plezier alvast bij het IFFR dit jaar! We komen elkaar vast wel ergens tegen. Bijvoorbeeld op de after party, Club IFFR, dat elke avond in De Schouwburg op vertoon van je kaartje of toegangspas vrij toegankelijk is!

 

Additional Info

  • Locatie: Centrum Rotterdam
  • Datum: woensdag, 22 januari 2020
  • Bereikbaarheid: Alle zalen zijn i Rotterdam Centrum
Rate this item
(1 Vote)
Last modified on donderdag, 09 april 2020 00:11