Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jurylid Cobi: “Ga eropaf, net als Joanne”

Vorige week is in Ferry de Joanne Ellenkamp-prijs uitgereikt aan Chantal van der Putten: “Deze zag ik helemaal niet aankomen” zei de verraste winnares, nadat zij vanachter de entreebalie vandaan was gekropen. 

Jury Joanne Ellenkamp-prijs

De prijs werd toegekend door een jury bestaande uit

Carolien Nijhuis
partner van Joanne en voorzitter
Arjan Beune
Voorzitter coc tot 2023
Jeroen Everaert
Goede vriend en nabuur
Cobi van Beek
Vriendin van joanne
Kees Vrijdag
Secretaris

In deze podcast vertelt ‘Rotterdamse Cobi’ over haar (vorige) baan als bestuurder van een Haagse onderwijskoepel van openbare basisscholen, komt zij uit de kast als hetero en breekt zij een lans voor de productie ‘Ozard of Wiz’ van het Maastheater.

https://www.maastd.nl/nl/agenda/the-ozard-of-wiz/

Rode draad is het belang van diversiteit en inclusie in organisaties, ook in het onderwijs. De aandacht voor lhbtqia+-projecten op scholen is beperkt, het onderwijs heeft al zoveel op haar bordje liggen. Grootste probleem dat scholen nu hebben is voldoende bevoegde en bekwame leerkrachten te vinden. Cobi kwam in de juryvergadering met de term ‘uitblinker’. Het gaat vooral om het actieve karakter van kandidaten, actief zijn in clubs om iets te veranderen. Kort gezegd: "Ga eropaf, net als Joanne".

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zondag, 05 februari 2023 11:22
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.