Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vrijdag de 13e

Stel je voor: vrijdag de 13e, de 13e ILGA-plaats en 1e podcast over de JE-prijs. 

 

Het zal jullie niet verbazen, maar vrijdag de 13e is een rode draad in mijn leven. In mijn column van juni jl. had ik het ik er al over: ik mijd zwarte katers, ladders van glazenwassers en ‘bad news’. Op vrijdag 13 mei 2022 las ik dat Nederlnd in een internationale lhbtqia+-monitor naar de 13e plaats was gezakt; wel slecht nieuws dus. Daar moest wat aan worden gedaan, in de vorm van een positief ‘opkontje’. Dat is de Joanne Ellenkamp-prijs geworden, uit te reiken tijdens de Grote Roze Rotterdam Receptie op donderdag 26 januari a.s. in Ferry.  

In de aanloop daarnaar toe heeft Arjan Beune een serie podcasts gemaakt. De intro podcast staat al online en vandaag, vrijdag de 13e verschijnt de eerste met een van de 12 genomineerden: Maikel Coomans.  

Hij heeft het over hoe hij uit de Zeeuwse kast kwam, humor als wapen bij het doorbreken van het ‘Roze plafond’ en waarom hij zelf de portier van de Gay Palace, Rob Vervoort, heeft genomineerd.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on vrijdag, 13 januari 2023 20:39
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.