Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

And the winner is...

Stel je voor, twaalf genomineerden (waaronder personen als Maikel Coomans, Piet Gamelkoorn, Thom Maasdam, clubjes als Roze Salon en Roze Kameraden, makers van podcasts Chicks & the City, toneel MaasTheater en documentaire), waarvan uiteindelijk een uitblinker er met de prijs vandoor gaat. Die prijs, de Joanne Ellenkamp-prijs (bestaande uit een geldbedrag van EUR 2.500,00 - bijeengebracht door betrokken particulieren - en een kunstwerk in keramiek met daarop een dichtregel van Joanne) is dit jaar voor het eerst in het leven geroepen en is bedoeld voor dat inidividu of die organisatie die zich toonaangevend inzet of ingezet heeft voor het vergroten van de zichtbaarheid van de lhbtqia+-organisatie in Nederland en specifiek in Rotterdam.
 
Tijdens de 'Grote Roze Rotterdam Receptie', georganiseerd door dertien Rotterdamse lhbtqia+-organisaties en gehouden op donderdag 26 januari, ontving Chantal van der Putten (links op de foto) uit handen van Carolien Nijhuis - levenspartner van Joanne Ellenkamp - de naar laatstgenoemde vernoemde prijs. Carolien, tevens juryvoorzitter, zei dat de jury unaniem voor Chantal had gekozen uit de twaalf gegadigden: “Hoe krijgt Chantal het allemaal voor elkaar?". Chantal is, naast haar werkzaamheden voor/bij Hogeschool Rotterdam, actief betrokken bij o.a. Out in Rotterdam, Roze Kameraden, Student Pride NL en de Remonstrantse organisatie ‘Geloof en Samenleving’.
Rate this item
(0 votes)
Last modified on woensdag, 01 februari 2023 17:41
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.