Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Column van Vrijdag: Jouw tip om deze tijd door te komen?

Langs de Maas, richting Waalhaven Langs de Maas, richting Waalhaven Kees Vrijdag

Man Dennis & ik hadden vorig jaar iedere twee maanden wat leuks op ons programma. Niet dus. De vouchers liggen op de plank. De doorgeschoven concertdata staan in de agenda. Tussen de rode golven door was er in september nog wel een prachtige trip naar Italië. Na ons kon ook de koning er niet meer uit. Maar het ‘Nieuwe Abnormaal’ heeft ons dagelijkse leven omgevormd. Want hoe normaal is het leven zonder sporten in de powerroom, hangen aan de bar en dansen in het donker? Tot die ‘Normale Wereld’ weer de onze is, zijn er andere zaken die het leven bepalen. Hieronder noem ik er een paar, uit mijn persoonlijke koker. 

Mark your day

Voor mijn werkzame leven begon, heel lang geleden, waren er vijf weken met niks. Geen baan. Dat was ook echt niks. Superleuke nachten maar oersaaie dagen. Nu er geen ‘nacht’ is, is het zaak de tijd overdag goed te vullen. Zeker als je thuis werkt. De neiging is om dingen voor je uit te schuiven. “Het kan morgen ook.” Deel de dag in, maak tijdgebonden blokken.

 

En met dank aan moeder Vrijdag: “Markeer de zaterdag en zondag.”

TGFB

‘Leest en verrijkt uw geest’. Dat is de slogan van Maria Heiden. Zij was lang het literaire anker op de Oude Binnenweg. Ik vertaal dat in een parafrase van ‘TGIF’: ‘Thank God For Books’. Op mijn quarantaineplekje in de zon las ik deze zomer ‘De Toverberg’. Heel toepasselijk, want het gaat over Hans die langer dan gepland in een sanatorium in Davos moet blijven. Te zwaar? Duik dan eens in ‘De stad behoort de nacht’. 

Thank God for books. GayRotterdam

LAWA & KOWA

Voor wie deze afkortingen niets zeggen: het gaat over de grootste buitensport van afgelopen jaar: de LAnge WAndeling en de KOrte WAndeling. Rondje Rotte of Rondje Kralingse Plas: dat doen er meer. Maar ooit door de achterkanten van de stad gelopen? De expeditiehoven? Of langs de Maas, richting Waalhaven? De Street Art Routes? 

 

Digitaal Dagboek

De milieuparken, papiercontainers en shredders zijn nog nooit zo druk geweest. Maar voor alle papier de schroothoop op gaat: zet het in een digitaal bestand. Het zal je verbazen wie je allemaal in de afgelopen jaren hebt gekend. Of wat je hebt gezien of beleefd. Herbeleef het en deel het met goede vrienden. Is het niet nu, dan bij het eerstvolgende feestje. Als jouw persoonlijke digitale behang, samen met jouw favoriete songs uit de 90’s of 00’s.


Livestreams

Natuurlijk: ‘Ain’t nothing like the real thing’. Met 2200 ‘pax’ in de Grote Zaal van De Doelen: een onvervangbare ervaring. Maar ons Rotterdams Philharmonisch Orkest is nu thuis ‘Dichterbij’. Een hele serie concerten voor een habbekrats. In een eerdere column schreef ik al over ‘Weg met Eddy Bellegueule’ van het ITA. Onlangs brachten zij ‘La Reprise’, over de in Luik vermoorde Marokkaanse gay. Schokkend theater. Niet te missen. En zo is er nog veel meer.

 

Vandaar mijn vraag: ‘Wat is jouw tip om deze tijd door te komen?’

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on zaterdag, 08 mei 2021 12:12
Kees Vrijdag

Kees Vrijdag werkte tussen 1982 en 2012 bij KvK Rotterdam op de gebieden: haven, citypromotie, internationale handel en communicatie.
Hij zit in een aantal besturen: Vlaggenparade, Paul Nijgh-penning, Open Rotterdam en Aan Den Slag! En hij is ambassadeur voor Benefits for Kids. Ook is hij betrokken bij Het Gezelschap, Club 25 en 'Mankracht Rotterdam'. Door verbindingen te leggen in Rotterdam wil hij bijdragen aan de rijkdom van diversiteit in de stad.