Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Hello Mom https://www.cinelounge.org/Film/9100/Le-ballon-rouge

23 september zullen oud-wethouder Herman Meijer en dominee Alexander Noordijk naar Le Ballon Rouge afreizen voor de expositie van kunstenaar Auke Triesschijn. Triesschijn maakte een serie zeefdrukken over zijn coming-out en deze middag zullen Meijer en Noordijk dit thema inhoudelijk bespreken vanuit hun eigen ervaring en werkveld. 


Rotterdamse kunstenaar Auke Triesschijn (Rotterdam, 1987) vertelt met ‘Hello Mom’ het verhaal van zijn coming-out als homoseksueel. Opgroeien met een andere seksuele voorkeur dan de geldende norm, kan gepaard gaan met eenzaamheid en de angst te uiten wie je bent en wat je voelt. Met ‘Hello Mom’ rekent Triesschijn op een grafisch indrukwekkende manier af met dit gevoel dat oorsprong vond in zijn puberteit, maar wat hij zijn hele leven met zich mee heeft gedragen. De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 1 september, en wordt verricht door Piet de Jonge, oud-conservator van het Boijmans, Kröller-Müller en Van Abbenmuseum. Muziek die avond komt van Harry Merry, Bruno Ferro Xavier da Silva, en Tjetjoebetja.

Additional Info

 • Locatie: Le Ballon Rouge
 • Kosten: -
 • Datum: zaterdag, 23 september 2023
 • Tijd: 15:00u
 • Bereikbaarheid: Zaagmolendrift 24
 • Leuk om te weten:

  Herman Meijer is een boegbeeld in de homobeweging, en was namens GroenLinks twee keer wethouder voor Rotterdam, maar ook voorzitter van de landelijke afdeling. Meijer is een fel tegenstander van heteronormativiteit en strijdt al jaren voor de uitvallers van de seksuele revolutie en emancipatiebeweging. 

  Dominee Alexander Noordijk werd op zijn 23e verliefd op een jongen, onderging vervolgens conversietherapie om uiteindelijk toch met zijn huidige man te trouwen. Zowel binnen als buiten de kerk heeft hij als homoseksueel veel tegenwerking, maar ook positiviteit en liefde meegemaakt. Zijn bijzondere verhaal haalde al verschillende keren het landelijke nieuws. 

   

   

Rate this item
(0 votes)