Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tally's nieuwe single "Free"

Tally's nieuwe single "Free" Romano Barron | Richelle Colour

Wat betekent vrijheid voor jou? En hoe vier jij deze? Misschien wel middels de nieuwe single van Tally genaamd, je raadt het al, “Free”. De zangeres vertelt Out In Rotterdam over het nummer en hoe dit tot stand kwam. “Vrijheid voor mij is alles. Het is de kern van mijn bestaan.”

Wanneer ik Tally bel om het interview te houden, straalt er meteen een positieve energie door de telefoon. Ze heeft veel zin om over de tune te vertellen. “Ik probeer in mijn leven altijd keuzes te maken die mij de vrijheid geeft die ik wil”, vertelt ze. “Ik ben ook echt een free spirit en free minded. Hokjes doe ik niet aan”. Dat slaat meteen op de link die ze met onze community heeft. In 2020 kondigde ze met de single 'Gloria' haar ambassadeurschap voor Rotterdam Pride 2020 aan. “Als ik mijzelf moet identificeren - dan doe ik dat als pansexual. Voor mij is een ziel belangrijk. Bij een connectie kijk ik niet naar wat voor gender je hebt, maar hoe jouw ziel in elkaar zit.” Dat je niet aan hokjes doet, betekent natuurlijk niet dat er geen woorden zijn die je omschrijven. Wanneer ik daar naar vraag, is het antwoord al snel klaar. En dat is misschien niet iets wat je meteen verwacht, maar als je de promofoto’s voor Free ziet dan snap je het meteen. “Pocahontas!”, lacht Tally. “Mijn ziel is echt connected met de jungle. En ik heb inheems bloed. Daarom voel ik me ook zo vrij in de jungle.” Drie keer raden waar de clip zich afspeelt...

Zoals eerder gezegd - vrijheid betekent voor iedereen iets anders. Tally leeft naar eigen zeggen al jaren vrij. “Ik doe al jaren wat ik echt leuk vind om te doen”, vertelt ze. “En ik probeer ook altijd keuzes in mijn leven te maken die daarop aansluiten. Ook als dat misschien lijkt als iets wat niet leuk is. Zolang je jouw purpose kent en weet dan wordt je ten allen tijden herinnert aan de intenties waarmee je dingen doet”. Als jong meisje wist Tally al dat ze popzangeres wilde worden. “Ik heb altijd in mijn dagboekje geschreven wie ik wilde zijn en ik wist altijd waar ik naartoe moest. In mijn journey naar popzangeres heb ik ook dingen gedaan die ik niet leuk vond, maar omdat ik mijn purpose geloofde, wist ik dat het er voor nodig was.” Denk dan bijvoorbeeld aan baantjes die niet zoveel energie geven, maar die je puur hebt om jezelf te onderhouden. “Als ik zo’n baan had, dan dacht ik altijd: dit doe ik om te kunnen investeren in mijn muziek. En dat maakte het altijd beter.” Ze heeft dan ook zeker advies voor lezers: “Find your purpose. Ga naar binnen, durf te voelen en durf naar binnen te gaan en voor jezelf te kiezen om te kijken wat jou gelukkig maakt. Wat is het in het leven wat mij een vrij gevoel geeft en hoe kan ik dit blijven doen.”

Het nummer Free heeft ook een link met de liefde. Tally: “Het nummer gaat eigenlijk over een battle die je hebt in de liefde als het om vrijheid gaat. Soms kan je zo gek zijn op iemand, maar je wilt je uiteindelijk echt vrij voelen in de liefde zonder onzekerheden of struggles. Maar soms gaat het nou eenmaal niet helemaal zoals je wilt.” Niet alles kan gaan zoals je wilt - maar dat is ook weer de charme van het leven en door blijven gaan wanneer je voelt dat het je energie waard is. En zo durft Tally ook naar de toekomst te kijken. Ze heeft grootse plannen: “Ik wil uiteindelijk de wereld touren met mijn eigen Tally-show. In die show zingt het hele publiek mijn lyrics mee en voelt iedereen zich vrij en opgeladen door mijn performance.” We hopen van harte dat die droom uitkomt. En we gaan alvast de lyrics oefenen.

Rate this item
(1 Vote)
Donna Senders

Donna Senders is redacteur bij GayRotterdam. Ze is afgestudeerd journalist, maar heeft tijdens haar studie de pen toch verruild voor een microfoon! Nu werkt ze vooral als zangeres en songwriter. Toch kan ze het niet laten om af en toe een stukkie te tikken. En dan het liefst over de maatschappij, persoonlijke zoektochten en de wereld een stukje mooier maken.